AANSLUITING MET DE SPEERPUNTEN
De divisie Vrouw en Baby heeft eind van 2014 haar onderzoeksprogramma opnieuw geëvalueerd en vormgegeven volgens onderstaand model. Hierin zijn de onderzoekslijnen van de divisie gekoppeld aan de speerpunten Child Health, Circulatory Health, Brain en Regenerative Medicine.
INNOVATIE & VALORISATIE
De obstetrie en neonatologie zijn één afdeling geworden. Deze innovatie heeft er mede voor gezorgd dat op het gebied van geboortezorg de divisie een aantal stappen heeft gezet om vorm en inhoud te geven aan haar visie op gezinsgerichte zorg in de keten. Voorbeelden zijn het toepassen van lachgas als middel voor pijnbestrijding tijdens de bevalling, opzetten van samenwerking om zorg op de juiste plaats te bieden en de thuisbewaking van risico zwangeren met behulp van telemonitoring.
Op het gebied van onze neonatale expertise (neuro-monitoring en beeldvorming en follow-up), is de zorg verder uitgebreid van prematuren en kinderen met zuurstof gebrek, naar pasgeborenen met aangeboren afwijkingen die neonataal geopereerd moeten worden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de kinderchirurgie en anesthesie.
Verder heeft de afdeling Neonatologie een toenemend aantal physician assistents, waardoor een kwaliteitimpuls gegeven is aan de Neonatale Intensive Care zorg.
TALENT & WAARDEN
In de visie van het UMC Utrecht leidt talentontwikkeling tot een grotere motivatie bij medewerkers en daarmee tot een beter functioneren van de organisatie als geheel.
In 2013 en 2014 is door de divisie middels een aantal instrumenten vorm en inhoud gegeven aan talent en waarden.
VLOOTSCHOUW
De divisie zet de vlootschouw in als instrument. Hierin toetst de leidinggevende zijn beoordeling van medewerkers aan die van zijn directe collegaleidinggevenden. Hierdoor ontstaat er een completer beeld van de medewerkers. ‘High potentials’ en ‘groeiers’ worden daarmee beter zichtbaar. Mede door dit instrument hebben wij als divisie de vertaalslag van het boeien, binden en groeien van de medewerkers weten waar te maken.
(E-) ASSESSMENTS
Een ander instrument om inhoud te geven aan talent en waarden vormt het gebruik van competentieprofielen en de inzet van ‘(e-)assessments’. Sinds 2014 worden deze onder andere ingezet bij het werven van AIOS en bij interne doorgroei naar (bijvoorbeeld) een senior verpleegkundige functie.
PREDICTIVE INDEX
Tenslotte wordt met enige regelmaat het instrument Predictive Index (PI) ingezet. De PI meet en geeft inzicht in gedragsaspecten. De PI kan zowel bij de medewerkers als bij de leidinggevende worden afgenomen. Het helpt bij het spiegelen van de eigen normen en waarden en kan zorgen voor verbinding tussen leidinggevende en medewerker. Meer inzicht draagt bij aan een efficiëntere aansturing en betere samenwerking om effectiviteit, productiviteit en werkplezier te maximaliseren. De leidinggevende kan alleen succesvol zijn als hij zijn medewerkers weet te motiveren en te stimuleren om op een vernieuwende wijze samen te werken om de afdelingsdoelstellingen te behalen.
Team Interactieve Media 2016
Jaarbeeld 2016 afdeling Genetica
Speerpunt Cancer Center
Jaarbeeld Urologie 2015
Jaarbeeld Cardiologie 2015
Annual Report Heart & Lungs 2015
Jaarbeeld Hart & Longen 2015
Duurzaamheidsverslag 2015, UMC Utrecht
Strategie facilitair bedrijf
Jaarbeeld Cardiologie 2014
Patient Centraal
Jaarbeeld divisie Vrouw & Baby 13/14
Heart & Lungs in business, annual report 2014
Hart & Longen in bedrijf, jaarbeeld 2014
Resultaten in balans
Jaarbeeld Cardiologie 2013
Annual report Cardiology 2013
Jaarbeeld Cardiologie 2013 A4
Jaarbeeld Hart & Longen 2013
Annual report Heart & Lungs 2013
MVO Magazine